sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tekun liejukana


13.4.
Tänään tuli yövuoron jälkeen heräiltyä ihan ihmismäiseen aikaan ja hyvä niin sillä olin jo lähtökondiksessa kun puhelin soi kahden paikkeilla. 
Toisessa päässä oli PLY:n tuoreimpiin innokkaisiin harrastajiin kuuluva Petri Hakosalo joka soitteli Tekun lammilta ja kyseli että onkos liejukana joku harvinaisuus?
No on se. Porissa.
"Linnulla on punanen nokka ja kylkijuova" kertoi Petri ja lähetti kuvaviestin.
Enpä kuvaa ootellut vaan naputin hälyä saman tien ja lähdin painelemaan Vähärauman suuntaan.


Lintu löytyi samantien, onhan lampi varsin pieni ja kuvauspaikaksi erityisen otollinen.
Liejukana (Gallinula chloropus). Lintuopas ei tee eroa naaraan ja koiraan ulkonäköön. Viime vuosina Porissa on ollut 1-2 yksilöä bongattavana, lajin tyyssija Suomessa sijaitsee Espoon Suomenojalla.
Lammella oli viime vuotiseen tapaan myös kaksi paria mukuroita eli mustakurkku-uikkuja.


Lammelta poistuessani  poikkesin vielä ehtoolenkillä Yyterin lietteiden uudella tornilla josta ei näkynyt ensimmäistäkään kahlaajaa. Ei edes tyllin tylliä.


Tässä selitys. Iso vanha pere eli muuttohaukka tönötti niityllä lakki silmillä ja läpät korvilla. Kun ei juuri muita lintuja kuin ristisorsia näkynyt odottelin josko tulis lentokuvia...
Ei tullu joten lähdin tutustumaan pitkosreittiin joka suuntaa Yyterin santojen suuntaan. Maastopyöräilijöitäkin on pitkoksella tullut vastaan. Tässä olis kiva taitorata treenattavaksi.
Pitkokset veivät Lietteiden peräosaan jonne on nousemassa lava jolle ei vielä ilman kiipeilyä pääse. Hyvällä paikalla, tosin yksikerroksiseksi jäänee? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti