tiistai 14. lokakuuta 2014

Kiva lintupäivä

14.10.
Tänään oli PLY:n alueella pitkästä aikaa kohtuullinen lintupäivä.
12.10. Lietteillä havaittiin yksi tunturikiuru, 13.10. kaksi ja nyt jo kolme. Kiurut majailivat rannassa vielä seuraavankin päivän. 22.-23.10. Karhuluodossa steppaili kolme yksilöä ja Säpissä trio nähtiin 26.-27.10. Ties vaikka samoja lintuja?
Satakunnassa kokonaisuutena ihan kohtuuvuosi tukille. Viime vuonna spondasin kolme lintua:
http://kokosukeltaja.blogspot.fi/2013/03/sponde-poripointsitrio.html

Tunturikiuru (Eremophila alpestris) 14.10.2014 Pori Yyteri lietteet.
Vuodari nro 277. Löytyneekö Suomesta enää pesivänä?

Tamperelaisen Mika Östringin kanssa kuvattiin pari tuntia lintuja jotka pysyivät samoilla sijoilla koko tuon ajan. Lumi olisi tuonut vähän valoa mutta itse kohde on kyllä hieno.

Välillä koko trio otti ja lähti mutta kohta kuului taas terävä kirkas siraus ja takaisin tulivat.

Pulmunenkin tipahti mestoille.
Rannassa alkaa olla aika hiljaista. Potti suosirreja, kolme pulmussirriä sekä valkoviklo. Tämä yksilö kuvattu Karhuluodossa 23.10. Tässä siksi että tämä lintu on julkkis ja esiintynyt päivittäin Tiiran etusivulintuna.

Lampsittiin Mikan kanssa parkkikselle ja just ennen kuin astuin autoon kuului todella käheä lyhyt laskeva vihellyssarja jossa oli yllättävästi voimaa kun ottaa huomioon mistä se oli kotoisin. Varpuspöllö! Keskellä päivää aina komia pöltsi nökötti hakkuulla. Ei antanut hirveesti lähestyä mutta kaukaakin tuli kuvan kera vaatimattomat 232 Porinvuodaria täyteen.


Päivän päätteex ajelin vielä Surffirannalle jossa ruovikon reunassa olevassa lepikossa/pusikossa on näkynyt kivasti fyllareita. Lepikkoon mennessäni vilahti tikka lennossa, selässä näkyi runsaasti vaaleaa. Vaikka olin näkevinäni vilaukselta ison valkean kylkilaikun niin aattelin ettei käpytikalla noin paljon valkoista lennossa näy. No olihan se vaseti joka kävi nakuttamassa rannassa hyvin tyrkyllä olevaa kuivaa koivua. Porissa ei talvella ja keväällä nähty yhtään lajin edustajaa, syyspuolella Teemuluodossa havaittiin koiras ja naaras. Kallossa nähtiin 20.-21.9. naaras ja nyt tämä nakuttelija.
Hyvä kun vähänkin.

Valkoselkätikka (Dendrocopos leucotos) 14.10.2014 Pori Yyteri Surffiranta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti