lauantai 21. helmikuuta 2015

Karvion Iso Gee

21.2.
Heinävedellä Karvion kanavassa on 14.2. alkaen köllötellyt aina upea arktinen jääkuikka.
Mielenkiintoa kasvatti linnun sijainti: kapea kanava jossa gomia havis saattaisi hienosti olla tyrkyllä.
Tuota tyrkkyä oli vaikea vastustaa ja kun Mäkelän Matti soitteli että lähdex mukaan niin totta maar.
Kello 04.10. kurvasi Matti ja Golffi pihaan ja suunnaksi otettiin Huittinen.
Josta kyytiin napattiin Huittisten Bongarilahkon imaami Okram Namlhad sekä "gomeista byöräilygeleistä" jälleen nauttiva Kari "Pikataival" Pitkänen. Kari oli kylpenyt pari kertaa liikaa salamavalojen loisteessa ja jaloittelu maistui.

Runsaan 450:n kilsan ja Markon lukemattomien hauskojen juttujen jälkeen päästiin kanavalle jossa iso lötjäke köllötti keskellä kapeaa kanavaa. Lähdin välittömästi lampsimaan pitkin rantaa josko Guikka antais kuvata. Yx ongelma: juttu on kirjoitettu vuoden viiveellä enkä enää muista Markon Tarinoita....
Jääkuikka (Gavia adamsii) 21.2.2015 Heinävesi. Gomia 2kv lintu. Paikalla 14.2.-16.3.2015. Ei se kauheen liki ollut mutta tyytyväinen pitää olla sillä Ison Geen näkee yleensä jostain viidestä kilsasta ja lennossa. 
Jäägavioista ei useinkaan seuraa pinna vaan päänsärky sillä kun sellaisen havaitsee on todellinen haaste saada varma tuntomerkki irti mistä lajista milloinkin on kysymys. Lisätuskaa aiheuttaa se että noita puristushetkiä ei vuoteen mahdu kuin pari vaikka kuinka merelle staijaisi.
Yllättäin lintu alkoi availla nokkaansa joka muutenkin massiivisena näyttää entistäkin suuremmalta.
Vain soidinhuuto puuttui.
Monimuotoinen gavia. Mihin se iso pää ja jyrkkä otsaklunssi katosi? Paksua kaulaa lukuunottamatta tämännäköisenä jäägee saattaa kaukaa ja kaula ojennettuna näyttää vallan joltain muulta lajilta?

Paikalla ei kauaa tuherrettu ja kokka käännettiin takaisin pitkälle kotimatkalle. 
Joka ei hyvässä seurassa pitkältä tuntunut. Ainoat välietapit tehtiin kaffeilla sekä mennentullen Muuramessa jossa käytiin nuijaamassa helmikuinen laulurastas joka majaili hiukan hankalasti katsottavana olleella ruokinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti