lauantai 23. helmikuuta 2013

Ulkoilua koko päivä

21.2.
Aamun aloitin Eskosta jossa ei ollut linnun lintua. Jaa.., olipas. Yksi puujyrä.

Eskosta siirryin käppäilyreissulle Kerinjärveltä Yyterin hakkuualueelle lähinnä teeriä hakemaan. Tetrix jäi haaveeksi mutta hakkuulla olevan metsäsaarekkeen reunaan oli joku nakannut kasan viljaa jonka metsätintit olivat ilokseni löytäneet.

Hömö- ja töyhtötintit malttoivat metsäaarteen lumoissa poseeratakin hetkisen. Kivat tinttikuvat plakkariin ja Kaarluotoon vetäisemään vihonviimeiset timalifinaalit. Siitä erikoinen lintu että joka kuva on aina erilainen. Johtunee myös biotoopista mutta vielä kerran :) inkkarimainen hiiviskely päästi putkiukon parven keskelle.
Ehtoolla käytiin Alangon Pasin kanssa korkkaamassa aidon pöllökauden avaus. Suuntana Ahlainen ja Merikarvian rajaseutu. Porin puolelta Ahlaisista kuultiin läheltä yksi yhteysääntä huuteleva lehtopöllönaaras.
Merikarvian Lammelassa viime vuonna aktiivisesti huudellusta huuhkajaparista ainakin toinen oli paikalla huhuillen taukoamatta. Bubo tulkittiin naaraaksi koska huhuilun soundi kuulosti kovin korkeelta. Samasta paikasta kuului helmipöllökin joka veti yhden puputussäkeen ja puolikkaan päälle.
Ei vielä mitään pöltsijuhlaa mutta sentäs jotain.

Lopuksi timalifinaalikooste. Pikkukuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi jos huvittaa katsoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti