maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kaikki kaipaa hali hali

7.4. ei ollut mun päiväni.

6.4. aamulla Alanko laittoi Tahkoluodosta viestiä että olis pölysika tarjolla.
Mikä ihmeen pölysika? Olen ihan untamo tieteellisissä nimissä eikä polysticta stelleri tullut mieleen. Tuskin vanha ukko noita enää oppiikaan muistamisesta puhumattakaan. No, kamat niskaan ja Tahkikseen allihaahkaa bongaamaan. Onnittelut Pasille ja Tapani Liljalle hienosta havainnosta!
Lintu oli kaukana selällä ja scoupatessa meni hermo. Heti kun sai kännykällä kohdalle lintu sukelsi. Kameralla sai sentäs jotain. Kiva kun Pasi ja Tatti kävivät staijaamassa niin saa meikäkin jonkun pointsin.
7. päivän aamuna Mäkelän Mattikin ehti paikalle ja soitti pikaSOS -puhelun että nyt allihaahka on aallonmurtajan lähistöllä kuvausetäisyydellä. Ilman aamuistuntoja tai muita toimia suorinta tietä Tahkikseen jossa oli hirvee lumimyräkkä ja lunta tuli vaakasuoraan silmät täyteen.
"Pölysika" uiskenteli vähän tyynemmässä aallonmurtajan lähistöllä kuitenkin kaukana kuvaamista ja vallitsevia olosuhteita ajatellen. Istahdin murtajan reunalle vartoomaan mitä tapahtuu.
Kaiken maailman kuvankäsittelykommervenkkejä käyttämällä sain yhden josta tunnistaa.
Murtajan kivellä istuskelu näytti tuottavan tulosta. Kohde oli viihtynyt muutaman telkän kanssa ja nyt koko porukka ui suoraan kohti ja hyvältä näytti. Mutta mitäs ny?
 
Porukka ponkaisi ilmaan vailla mitään ennakkovaroitusta. No voi perjantai vaikka oli sunnuntai. Ahteri jäässä ja kamat lumessa manasin huonoa tuuria. Missä syy?

No tässähän tämä kiva hali. Lumisade saattaisi tehdä positiivisen vaikutuksen kuvaan jos  jotain suljinaikaa tms. säätelemällä saisi lumen näkymään muutenkin kuin tummissa kohdissa....
Merikotka tuli pitkin aallonmurtajan reunaa suoraan kohti ja pelmotti linnut ilmaan. Vaikka Meiju Suvas laulaa että "kaikki kaipaa hali hali" niin tässä tapauksessa en halia kaivannut. Ei maha mitään. Jäin odottelemaan lintujen paluuta turhaan eikä allihaahkaa enää ulapaltakaan löytynyt tuommoisessa säässä jossa näkyvyys rajoittui saappaan kärkeen. 

Jatkoin matkaa Reposaareen jossa oli jäällä pari töyhtöhyyppää. Yrittäessäni ikuistaa heidän kurjuutensa tilan ajettiin nekin ilmaan. Tällä kertaa lokit olivat asialla.
Uutuudenviehätystä tarjosivat naurulokit joita oli jo kalasatamassa reippaasti. 

Ridiculous -hommaa kuvata ridiä? On se silti kivan näköinen kevätuutuus.
Ohjelmaa suhruiseen talvi?päivään järjesti taas hali joka lenteli evästä mukanaan.
Hali oli kerrankin saanut saalista. Varikset luulivat pääsevänsä isokossujakoon.

Poikkesin vielä Tahkiksessa puoliltapäivin tarkastamassa tilanteen. Telkät olivat palanneet mutta allihaahka ei. Taisi silläkin matka jatkua jonnekin niinkuin mulla Kalloon. Vesilinnut liian kaukana kelin johdosta eikä sieltä tarttunut just mitään mukaan.

Siirryin peltokierrokselle Södermanintie ekana etappina. Paikalla jo 72 merihanhea ja Esaman Jaska joka näkyi putkella vanhainkodin takaa. Jaska odotti isomilkkaria. Toivon todella että sitkeä koitos vielä jonain päivänä palkitaan hienojen kuvien kera.

Sitte Ulvilan Läpikäytäväntielle josta löytyi Matti joka vaihtoi lamppua volkkariin. Aika hiljaasta ja poikettiin vielä Luvianlahti tsekkaamassa. Koivukarintieltä näkyikin paras peltoaukee tänään. Kiuruja jo sata, töyhtöhyypät ja kyyhkytkin ovat nyt tulossa. Paras bongo oli Matin 59-vuotispäivälahja kurki joka tönötti joutsenten seassa välillä kevättä kuulutellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti