tiistai 30. huhtikuuta 2013

Limosaa, seraa, mukurua sun muuta

23.4.
Karmee kuva mutta riittävä doku
Tänään linturetkuilu rajoittui iltamyöhäiseen kauppareissuun. Tein Pinomäellä pienen lenkin ja huomasin Viestitiellä Kaukokiidon terminaalin vieressä olevalla pakettipellolla isohkon lokkiparven. 
Joukosta löytyi lokki jolla oli hupun aihiona tumma poski sekä ruohon välistä vilkkuvat jalat jotka näyttivät tummilta. Lokkinoviisina ajattelin että kyseessä voisi olla joku nuori naurulokki tai jopa mustanmerenlokki. Naurulokilla on vain kaksi ikäluokkaa joten lintu piti tsekata. 
Ajelin lähemmäs aukean toiselle puolelle, nousin autosta ja otin putken esille. Se oli virhe sillä kaikki lokit nousivat ilmaan. Aukeelle jäi silti isohko kahlaaja joka seisoi takamus minuun päin mutta nokka näytti kovin mustapyrstökuirilta. Ajelin toiselle puolelle ja sain pari kuvaa linnun olinpaikasta, itse lintua ei kamerasta näkynyt. Olihan se semmoinen ihan kiva limosa jolla oli mustia vaakaviiruja syntymässä. Kauppa oli menossa kiinni, tuli kiiru joten sinne jäi lokit.

Kotia päästyäni sanoin emännälle että törmäsin kauppareissulla mustapyrstökuiriin. Johon vaimo tokaisi että "Hyvä kun et Mersuun!"
Paras emännän lintulohkaisu tuli viime vuonna kun ehtoosti tulin kotia jostain Pyhtäältä ja huutelin että onks mitään syötävää? Vastaus tuli että broileria on jääkaapissa pussissa. Koitin hakea huonolla menestyksellä ja kysäisin että missäs se oikein on? Nina tuli apuun, löi pussin nokan eteen ja sanoi että "On siinäkin lintubongari kun ei broileria jääkaapista löydä!"
Vielä yksi:
Eräänä päivänä känny naksutteli ja viestissä oli suurharvinaisuus lähiseudulta. Sanoin Ninalle että "Nyt tuli lähtö!" Johon emäntä että "Muista hommata ensin arkku ittelles!

24.4.
Aamuvuoron jälkeen ajelin suoraan Levon urheilukentän viereen parkkiin sepelrastasta kyttäämään. Mutta mitä mitä? Nyt nappasi! Tossahan se heti onkin ja vieläpä koiras joten kamera raksumaan.
Sepelrastas oli kohtuuetäisyydellä ja valmiina paikalla, hyvä kun ehti muutaman räppäistä ennen kuin häippäsi.
Levolta jatkoin Enäjärventielle josta Petteri oli napannut mustaleppälintunaaraan. 
Tämä olikin hankalampi tapaus eikä suostunut näyttäytymään eikä ääntäkään kuulunut. Lähellä havispaikkaa oli kyllä tontti jossa voisi mulelin olettaa majailevan mutta ei tällä kertaa. Seuraavaksi Kaarluotoon jossa luhtakana kökkötti itsensä vuodarilistalle.
Siinä se ja kotiin kiekkofinaalia seuraamaan. Ruutu.fi:stä ostin pelin eurolla joka tosin toimi vasta kun puoli peliä oli jo mennyt. Jotain ihme-ihme striimilinkkejä seuraamalla sai alkupelinkin näkymään ja lopputuloksen jo kaikki tietävätkin. Gooomiaa!


25.4.


Tiirasta löytyi edellisen päivän mustakurkku-uikkuparihavis Tekun lammilta Vähäraumalta. Arvasin että ne ovat soidinhuumassa ja erityisen otollisia kuvauskohteita. Joten aamusella sinne. Lammen uikkuluku oli noussut kahteen pariin ja yhteen yksinäiseen joka yritti päästä jaolle mutta sai köniinsä joka kerta.
Näille mukuruille ovat lamput jääneet päälle?Mäkelän poikakin saa joskus hyvän kuvan. Tuhannen naksua minuutissa niin kyllä joku nappaa. Tekun tyyni lampi vielä heijasteli kivasti...Tätä lajia kuvatessa ainakin tässä valossa oli linnun silmä aina varjossa enkä ottanut sitä huomioon....tuli tonni hylsyjä.
Kyllä jotkut linnut vaan on hienoja ja mukurumaisia
Tekun lammilta matka jatkui Maaviikin kapustarintapotin jälkeen pitkästä aikaa Leveäkarille. Parkkipaikalla lauleskeli tyypillisesti kuusen latvassa rautiainen joka oli uusi tuttavuus tälle vuodelle.


Tornista ei ihmeempiä 13 uivelon lisäksi näkynyt mutta paluumatkalla rannassa pitkosten alussa huomio kiinnittyi vihertävään pikkulintuun joka nykersi jotain rantaheinikossa. Aattelin että se on joku viherpeippo mutta havis olikin pikkukäpylintu joka tonki heinikosta jotain ja tyytyväisenä mussutti löytöään.Ajelin vielä Lietteiden ja lapinsirkun kautta Levon urheilukentälle kun vähän ennen kentän rakennuksia närhi tipahti lähietäisyydelle. Muutama kuva ja lintu veks. Katselin kameran näytöltä otoksia kun jokin tumma vilahti ja laskeutui ihan auton viereen pelkääjän puolelle pikku katveeseen. Täh? Pähkinähakki tuli tyrkylle, tonkaisi maata ja jatkoi matkaansa ennen kuin ehdin alkaa sitä putkella osoitella. Ja sitte töihin.....
Tää on taas niitä kuvia joihin ei oksaa ole tilattu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti