perjantai 25. tammikuuta 2013

Jähmettynyt palokärki

22.1.
Suunnaksi Euran Käärmemäki ja kohteena pikku-uikku.
Menomatkalla Kiukaistentiellä kohdassa joku 750 mäen päällä näkyi iso tikka kelossa. Auto ympäri ja kovin näytti vastavalossa palokärjeltä. Lähdin kahlaamaan maastoon tarkoituksena napata kuva koska lintu oli varsin kuvauksellisessa paikassa. Hieman aloin ihmetellä tikan käyttäytymistä sillä se ei ollut liikahtanutkaan varmaan kymmeneen minuuttiin. Tuijottelin sitä vielä jonkin aikaa ja tulin siihen tulokseen että joku on tehnyt jäynää ja jotenkin hilannut tekopalokärjen keloon noinkin korkealle.


Jätin rämpimisen siihen sillä otus oli täysin jähmettynyt. Kuinkas ollakaan niin paluumatkalla kelo oli tyhjä. Voiko olla niin että palokärki voi olla vartin täysin liikkumatta?? Tuskin kukaan oli keloonkaan kiivennyt tai vuokrannut hiiappia vain mun kiusakseni :D
Vai oliko tikka törmännyt hypnoosimatoon ja joutunut sen pauloihin? Joka tapauksessa olisi sittenkin kannattanut mennä tarpeeksi liki ja räpsiä.

Seuraavaksi Kärmesmäkeen josta ei taaskaan tullut pikku-uikkua eikä muualtakaan Eurajoesta. Koskikarat sentään viihdyttivät läsnäolollaan ja hetkittäisillä laulunpätkillään.


Haeskelin tammikisapointseiksi vielä uuttukyyhkyä, pähkinähakkia ja superrari maakotkaa Hallavaarasta mutta mittään parempata ei vaan näkynyt. Paitsi tyhjä kelo. 
Tätä tää on tammikuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti