perjantai 25. tammikuuta 2013

Viiksitimaleita yllinkyllin

21.1.
Heti aamulla poikkesin eilisellä lapinpöllöpaikalla Kimmo Härkösen ja Ari Rantamäen seurassa tyhjää tonkimassa. Sama sointi oli myös Katselman tornissa jossa oli hyytävän kylmää eikä odotuksissa ollutta maakotkaa näkynyt. Kyllästyin ja päätin lähteä Kaarluotoon Timalimetsään eikun ruovikkoon.

Paikalta löytyi kolmen kopla Timo Mattila, Pentti Grönlund ja kuvaaja Mika Linho. Poijaat pönöttivät kaislikon reunassa ja odottelivat timaleita näkösälle. Kolmikko oli sitä mieltä että tässä pitää seisoa ja odottaa. Kommentoin että täällä on kilometreittäin ruovikkoa ja meinaan lähteä nyt hakemaan parvea. Linho lähti mukaan eikä pitkälle tarvinnutkaan mennä kun parvi löytyi aurinkoisesta paikasta ruovikon keskellä olevan aukon reunasta.


Timalit olivat hienosti tarjolla. Nyt ei olisi tarvittu kuin kunnon kuvausvehkeet ja kuvaaja niin mahdollisuus gomiaan timalikuvaan oli suorastaan tyrkyllä. Tuskin maltan odottaa millaisia otoksia Mika Linhon nettisivulla tullaan näkemään.....Ainakin suljin kuului pärisevän taajaan.Timali on kiva kuvauskohde ja hieno lintu. 
Kunhan malttaa liikkua rauhallisesti ilman äkillisiä liikkeitä tuntuu parvi pysyvän nätisti paikoillaan. 
Äkillinen liike aiheutti parven putoamisen maanrajaan josta ne taas pikkuhiljaa nousivat ylemmäs ruokoihin. 
Kertaakaan parvi ei lähtenyt kauemmaksi lentoon.
Tämän kuvan rankkasin onnistuneimmaksi. Ensimmäinen kuvani joka isompanakin lähentelee terävää.
Valon vähentyminen teki dramaattisen muutoksen sävyihin jne.
Lopuksi vielä pakollinen sinitaustainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti