maanantai 28. tammikuuta 2013

Puikuloita

27.1.
Taas Euran Kärmesmäkeen puikkujahtiin. Tällä kertaa Mäkelän Matin Kolffilla Ari Pitkälä kolmantena lenkkinä.
Aamuhämärissä Käärmemäki oli totutun tyhjä koskikaroja lukuunottamatta. Ei auttanut pari muutakaan Eurajoen ihanaisen virtaaman tuijottelumestaa.
Tuli jo mieleen että pikku-uikku on p...a laji ja siirryttiin Pyhäjärvi-instituutin saunan lähistöllä olevalle sulaojalle. Tuolta metsäiseltä pikkuojalta oli ilmoitettu tänä talvena harvalukuinen peukaloinen. Pikku rätistelijä oli sentään pirteänä paikalla. Vilkkaan peukun ja hämärän metsän yhteisvaikutus tuotti vain oheisen räpsyn.


Tuosta paineltiin Kiiskinmäkeen kauniita turkinpuluja seuraamaan. 
Etäisyyttä liikaa mutta silti...


Seuraavaksi kaffeetauon jälkeen Hallavaaran kaatiksen reunalla sijaitsevan kasan päälle staijaamaan, porttihan oli sunnuntain vaikutuksesta kiinni.
Pari isolokkia oli jo paikalla mutta niin kaukana etten edes minä kehtaa scouppikuvia julkisuuteen laittaa.
Hiirihaukka oli paikan ainoa peto mutta pointsi napsahtikin pähkinähakista. Rari-Arskana paremmin tunnettu Pitkälä spottasi kaukaa kuusen latvasta vuoden ekan hakin. 
Nythän rupes kulkeen niin lujaa että laskin mäenkin alas persluikuria.

Takaisin kärmesmäkeen. Ja taas Arska kunnostautui räpäten kaksi vain hetkosen näkyvillä ollutta pikku-uikkua muillekin. Puikut olivat hetken avoimesti uimassa kunnes sukelsivat ja ilmeisesti mörökölli nielaisi linnut koska eivät näkyneet enää missään.

Matti, Arska ja paikallinen maastojyrä Rauli Holm todistamassa puikkujen katoamistemppua

Viimeisenä kohteena paineltiin Harjavallan Paratiisiin josta ei pitkän ylämäkikävelynkään jälkeen pikkutikkaa saati isompaa valkoselkää vastaan tullut. Käpytikkoja senkin edestä.
Hyvä reissu josta meikäläinen sai ne mitä haettiin ja vielä hakinkin kaupanpäälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti